Ta hand om vår golfbana

Det senaste årtiondet har vi alla sett att vett och etikett minskar på vår golfbana. Nu för tiden får man vara glad om bunkern är krattad när man kommer, moloken till hindret för att slå. Vi undrar alla vad det beror på att vi hittar nedslagsmärken, uppslagen torv, okrattade bunkrar och tom. rangebollar på banan.

Kan det vara så att fler och fler medlemmar ser sig som kunder till golfklubben. Inte delägare (medlemmar) vilket vi är. Jag har svårt att tro att alla nedslagsmärken, uppslagen torv, okrattade bunkrar m.m. görs av våra greenfeegäster. Det är vi medlemmar som äger klubben. Det borde således vara vi som värnar mest över Viksjö Golfklubb.

Hur vill vi ha det på Viksjö Golfklubb? Det är vi själva som sätter standarden.

Lägg tillbaka uppslagen torv (gröna sidan upp) skvätt gärna på lite vatten innan ni trycker till den så ökar chanserna att den fäster.

Laga ditt nedslagsmärke. Om alla gjorde detta skulle vi få så otroligt mycket finare puttytor. Tänk på att ni hittar inte alltid nedslagsmärket vid bollen utan några meter innan bollen. Lyft inte bara upp utan för även ihop gräset så syns det knappt att det har varit ett nedslagsmärke.

Kratta bunkern noggrant! Vi vill att ni endast krattar botten av bunkern, inte själva slänterna. Har ni varit tvungna att gå eller slå i slänten så krattar vi givetvis detta också. Dra inte bara sanden med er utan kratta även i andra riktningen. Var försiktiga när ni går i och ur, kliv inte så nära de torvade kanterna och gå i och ur där kanten är som lägst.

Är det så att ni får vänta en stund på tee så går det alldeles utmärkt att lägga den tiden på att städa bort lite trasiga peggar. När du har slagit går det också alldeles utmärkt att ta upp pegrester och slänga de på avsedd plats.

Hjälp varandra att bli bättre. Om alla som spelar, de flesta delägare i banan, skulle sköta dessa enkla saker så skulle vi alla få spela en bättre produkt.

Ser vi någon spelare i bollen som inte uppfyller dessa ganska enkla skötselkriterierna så säg till på ett snällt sätt. Det vore så skönt att få spela en runda utan att se nedslagsmärken, uppslagen torv och okrattade bunkrar, eller hur?

Vi önskar Er alla en riktigt fin sommar med förhoppningsvis mycket och bra golfspel.

Personalen
Viksjö Golfklubb