Våra tränare

Per Johansson

Per Johansson

PGA Professional & Idrottsansvarig

Per Johansson har spelat golf sedan han var 9 år. Per kom till Viksjö Golfklubb säsongen 2008 efter att ha varit tränare på Lagans Golfklubb 2007 och på Skinnarebo G&CC 2002 – 2006. Under tiden på Skinnarebo G&CC genomgick han PGA’s och SGF’s Tränarutbildning (TU) 2003 – 2006. Sista året på Skinnarebo var Per även ansvarig för Sanda Golfgymnasium i Jönköping. Han är givetvis medlem i PGA och har kategori M4. Per är utbildad TPI (Titleist Performance Institute) Instructor Level 1 och inom Custom Fitting.

Golfandet började på Marks GK i Kinna, Västergötland. Efter färdigt gymnasium (Marks Golfgymnasium) gick senare flytten till USA och college. I USA läste Per Idrottsvetenskap kombinerat med Företagsekonomi. Examen fick han våren 2000 och efter 6 år i USA kom han tillbaks till Sverige 2001. Väl hemma i Sverige så föll det sig naturligt att börja arbeta inom golfen då det varit en stor del av Pers liv.

Pers mål i tränaryrket är att göra golfaren medveten om mer än bara golfsvingen. Han vill även göra spelaren medveten om ex. utrustning, fys. träning och mental träning.

För bokning av lektion med Per, vänligen ta kontakt via mail.

Logga in med ditt Golf-ID och din personliga kod, sök sedan upp Per Johansson för att hitta en ledig lektionstid.

Philip Robinsson

Philip Robinsson

PGA Professional

Philip är uppvuxen i Täby Kyrkby och fick som 12 åring sitt Gröna Kort. Philip började arbeta på Viksjö Golfklubb deltid, en kväll i veckan hösten 2011, för att sedan jobba heltid från och med 2012. Han kommer närmast från Vallentuna Golfklubb där han spenderade ungdomsåren och arbetade i reception och kansli samt med juniorträning, nybörjare och medlemmar 2006-2011.

Philip är junioransvarig på klubben och har ett brinnande intresse för att utveckla dem och få dem att nå sin högsta potential.

Philip har:

  • Studerat på Gymnastik-och Idrottshögskolan i Stockholm samt lärarutbildning på Lärarhögskolan i Stockholm.
  • Genomgått PGA och SGFs Högre Tränarutbildning 2010-2013.
  • Från början sina rötter inom fotbollen och lagidrott och spelade som bäst i division 2.

Philips mål med golf är att arbeta med det som finns och utveckla det till dess fulla potential. Vi är alla olika och kan därför inte svinga exakt likadant och behöver förhålla oss till det som är det naturliga rörelsemönstret i vår kropp. Däremot behöver man se på faktorer på hur man slår ett rakt slag och utgå ifrån det. Några andra viktiga faktorer för att utvecklas maximalt i golfen är glädje, ödmjukhet och förståelse. Glädje har en förmåga att skapa harmoni och trygghet, ödmjukhet till det svåra spelet och en förståelse över vad som krävs av mig samt hur man ska eller behöver göra för att utvecklas.

Största merit inom golfen:

– 2016 vinnare av PGA ClubPro Mästerskapen (Tränarnas egna Svenska Mästerskap).

”Tillsammans kan vi göra golf riktigt kul!”

För bokning av lektion med Philip, vänligen ta kontakt via mail.

Logga in med ditt Golf-ID och din personliga kod, sök sedan upp Philip Robinson för att hitta en ledig lektionstid.

Malin Vingeskog

Malin Vingeskog

PGA Professional

Malin Vingeskog har spelat golf sedan hon var 13. Ursprungligen är Malin uppväxt utanför Halmstad men bor sedan fyra år tillbaka i Stockholm tillsammans med sin man och katten Esther. Senast har Malin arbetat som tränare på Saltsjöbadens GK men hon arbetar även med uppdrag för både golfförbundet och SGDF som tillexempel Supercamp.

Malin har en spelarbakgrund med 7 år som proffs där hon främst tävlade på undertouren till Europatouren. Förrutom att Malin har genomgått PGAs högre tränarutbildning (HTU) så är hon även utbildad idrottspsykologisk rådgivare och har en kandidatexamen i idrottsvetenskap från Högskolan i Halmstad.

Malin ser mental träning, spelskills och strategi som sina styrkor och hon finns här för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt spel på banan. Malins mål är att göra golfen så enkelt som möjligt, tveka inte att höra av dig!

Vi ses på banan!

/Malin Vingeskog